dimarts, 26 de juliol del 2011

La meva "deskansada"

Vermeer, Johannes (1660). La lletera
Hi havia una vegada un home casat am una dona a la qual estimava molt. La dona morí jove, i després de molts anys de tristesa i soledat, l'home decidí de casar-se per segona vegada. La seva segona muller sabia cuinar molt bé. Li preparava un plat exquisit darrera l'altre, però cap el satisfeia. Cada vegada que tastava el menjar, l'home es queixava dient: "Aquest menjar no és con el que cuinava la meva deskansada (difunta esposa)!"
Un dia la jove dona se sentia tan frustrada que va posar una cosa al forn i es va oblidar de mirar-ho. Va estar tant de temps cuinant-se que es va cremar. Quan va adonar-se que ja no tenia temps per preparar res més, es va sentir desfallir. Malgrat tot, va haver de servir el que tenia fet. Quan el seu marit ho va tastar, es va quedar extasiat: "Ah!" sospirà. "Això! Això és com el que cuinava la meva deskansada!"

Sternberg, Rabí Robert (1998). La cuina sefardita (La riquesa cultural de la saludable cuina dels jueus del Mediterrani). Editorial Zendrera Zariquiey, Barcelona, pàgina 73.

Més contes: CLIQUEU-HI.

Informació sobre Johannes Vermeer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENGRANDEIX EL TEXT