dilluns, 25 de juliol del 2011

Somnis del faraó

Al cap de dos anys, el faraó va tenir un somni: Es trobava a la vora del Nil 
i veié sortir del riu set vaques, boniques i grasses, que anaven pasturant entre els joncs.  
Darrere d'elles en van sortir unes altres set, lletges i magres, que es van quedar al costat de les primeres, a la vora del riu.
Les vaques lletges i magres es van menjar les set vaques boniques i grasses. En aquell moment el faraó es va despertar.El faraó es tornà a adormir i tingué un altre somni: Va veure sortir set espigues d'una mateixa tija, grosses i plenes.Darrere d'elles en naixien unes altres set, esquifides i cremades pel vent del desert.Les espigues esquifides van engolir les espigues grosses i plenes. En aquell moment el faraó es va despertar: havia estat un somni.Al matí, el faraó, molt torbat, va fer cridar tots els endevins i savis d'Egipte i els va contar els seus somnis, però ningú no els hi sabia interpretar.Llavors el primer coper va dir al faraó:
--Ara recordo un error meu.
10 El faraó, irritat contra els seus dos servents, contra el primer pastisser i contra mi, ens havia tancat a la presó a casa del cap de la guàrdia reial.
11 Una mateixa nit, tots dos vam tenir un somni amb un significat particular per a cada un.
12 A la presó hi havia també amb nosaltres un jove hebreu, servent del cap de la guàrdia reial. Li vam contar els nostres somnis, i ell ens els va interpretar: va donar a cadascú la interpretació del seu somni.
13 I tot va passar d'acord amb la interpretació que ens havia fet: jo vaig ser restablert en el meu càrrec, i l'altre, el van penjar.

(Gn, 41, 1-13) LA BÍBLIA (1993): Antic Testament. Gènesi, Ed. Claret, Associació Bíblica de Catalunya i Societats Bíbliques Unides

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENGRANDEIX EL TEXT