dijous, 29 d’agost del 2013

Aroma Àrab, de Salah Jamal. La cuina de Palestina

L'autor Salah Jamal és metge, historiador i professor de Cuina i altres cultures a la Universitat de Vic. Va arribar a Barcelona als anys setanta i s'hi va quedar. Des de llavors ha estat estudiant la cuina del seu país, incentivat pels records que aquesta despertaven en un jove que no trobava a la ciutat cap lloc on menjar plats àrabs.
Un fragment de la introducció al seu interessant llibre:
"On i quan elaboràvem aquests 'semiàpats' àrabs? Realment, aquesta era una dificultat afegida, que en molt poques ocasions fou miraculosament superada. Gairebé tots els aproximadament cinc-cents estudiants àrabs residents a Barcelona ( no superaven els dos mil a tota Espanya) s'allotjaven com a inquilins en cases particulars 'sense dret a cuina', tal i com acabava l'anunci d' ''habitació per llogar'...(...)
Però més endavant, a mesura que adquiríem experiència, tant bon punt acbàvem la feina impregnàvem de perfums francesos la cuina, el pis sencer i, fins i tot, l'escala (desconeíxiem l'existència d'ambientadors)..."
El programa Karakia, del Canal 33 va dedicar una de les seves emissions a conèixer-lo : Karakia (programa de TVC) : Salah Jamal i Palestina
Podeu accedir al llibre sencer en castellà des d'aquí ( en dos arxius):
Salah Jamal (2001) Aroma Árabe (part 1)
Salah Jamal (2001) Aroma Árabe (part2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENGRANDEIX EL TEXT