dilluns, 25 de juliol del 2011

Els keftedes

Walker, Harald (2007). Vegetable korma curry with pilaf
Conte popular sefardita
En Yuha és un personatge populat tant en el folklore jueu com en el musulmà. És el clàssic beneit que sempre es fica en embolics. En aquesta història, Yuha s'enfronta al problema dels keftedes.
En Yuha i la seva mare anaren a un casament on se servien keftedes amb arròs pilaf. En Yuha endrapà l'arròs amb les seves mans i engolí els keftedesd'una queixalada. "Yuha", digué la seva mare, "hauries d'avergonyir-te de tu mateix. Quines són aquestes maneres! Quan mengis coses rodones, has de tallar-les abans en quatre trossos!".
Uns dies més tard, la mare d'en Yuha cuinà llenties a casa. En Yuja començà a tallar cadascuna d'elles en quatre trossos. "Quina estupidesa estàs fent, Yuha?" digué la mare.
"Però, mare", protestà en Yuha. "Tu em vares dir que quan es mengen coses rodones, cal tallar-les en quatre trossos!".
Sternberg, Rabí Robert (1998). La cuina sefardita (La riquesa cultural de la saludable cuina dels jueus del Mediterrani). Editorial Zendrera Zariquiey. Barcelona, p. 182.
Més contes: CLIQUEU-HI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENGRANDEIX EL TEXT