|
Coca i xicolati per Sant Joan
|
(font de la imatge: http://sonaparets.blogspot.com/ )
"Les festes de Sant Joan de Ciutadella, com a qualsevol festa, tenen també la seva pròpia gastronomia, que va des dels plats o productes de rebosteria que trobem a qualsevol taula per berenar el Diumenge des Be i a les berenetes del Dissabte després del Caragol des Born, als plats de celebració del Dissabte i del Dia de Sant Joan al migdia.
(...)
La cuina de Sant Joan fa oloreta de tomatigat, de cebes i de pebres que acompanyen pilotes, conills i llagostes; fa oloreta de ensaïmades acabades de fer i xicolati; té olors d'arrossos i de calderes; de peixos al forn amb patates noves i tomàtigues d'estiu; fa oloreta de macarrons, de formatge vell, de menjar blanc amb pella de llimona i canyella; de salses d'ametlles i d'avellanes, de coques dolces i salades...Sant Joan, la cuina de Sant Joan,com la festa és també plena colors, d'olors, de germanor entorn a una taula, de bulla, d'amics, de celebració."
Bep Al·lès Salvà (2010): Petit receptari de cuina de ses festes de Sant Joan. Menorca:Setmanari El Iris.
|
Coca de pebres i panets de sobrassada |
|
Ensaïmades |
|
Coca de verdures |
|
Pastissets |
|
Escultura a Es Bé (Ciutadella) |
Fotografies: Irene Domènech
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada