dijous, 11 d’agost de 2011

Les festes de Sant Joan a Ciutadella de Menorca

Coca i xicolati per Sant Joan 
(font de la imatge: http://sonaparets.blogspot.com/ )


"Les festes de Sant Joan de Ciutadella, com a qualsevol festa, tenen també la seva pròpia gastronomia, que va des dels plats o productes de rebosteria que trobem a qualsevol taula per berenar el Diumenge des Be i a les berenetes del Dissabte  després del Caragol des Born, als plats de celebració del Dissabte i del Dia de Sant Joan al migdia.
(...)
La cuina de Sant Joan fa oloreta de tomatigat, de cebes i de pebres que acompanyen pilotes, conills i llagostes; fa oloreta de ensaïmades acabades de fer i xicolati; té olors d'arrossos i de calderes; de peixos al forn amb patates noves i tomàtigues d'estiu; fa oloreta de macarrons, de formatge vell, de menjar blanc amb pella de llimona i canyella; de salses d'ametlles i d'avellanes, de coques dolces i salades...Sant Joan, la cuina de Sant Joan,com la festa és també plena colors, d'olors, de germanor entorn a una taula, de bulla, d'amics, de celebració."
                                  Bep Al·lès Salvà (2010): Petit receptari de cuina de ses festes de Sant Joan.    Menorca:Setmanari El Iris.

Coca de pebres i panets de sobrassada

Ensaïmades

Coca de verdures

Pastissets

Escultura a Es Bé (Ciutadella)

Fotografies: Irene Domènech
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENGRANDEIX EL TEXT