Pays Bergerac (2009): Châtaignes du Périgord |
En aquesta esplèndida part del món, hi vaig descobrir una
vila encantadora i vaig parar al diminut hostal de la localitat, que es deia
“Les Trois Pigeons”. L’hostaler, en Jean Pettione, era un individu jovial amb
una cara que el vi havia tornat tan rubicunda com una poma camosa. En aquella
etapa de la tarda, els boscos estaven en el seu millor moment, i formaven un
preciós tapís de colors que anaven del daurat al bronze. Amb el desig
d’adelitar-me amb la seva contemplació, vaig demanar a monsieur Pettione que em
preparés un bon berenar i em vaig endinsar amb el cotxe per un camí rural.
Després vaig deixar el vehicle aparcat i em vaig ficar al bosc per gaudir
d’aquella magnificència de colors, com també de les estranyes i màgiques formes
dels bolets verinosos que creixien arreu. Al cap d’una estona, em vaig asseure
en el tronc robust d’un roure anyenc per assaborir el berenar i, quan acabava
de cruspir-me’l, vaig sentir una remor entre les seques falgueres rogenques, i
per entremig va aparèixer un porc enorme. L’animal es va quedar tan sorprès de
veure’m a mi com jo de veure’l a ell. Ens van contemplar l’un a l’altre amb
interès. (...)
Durrell, Gerald (2009): Un lloro per al vicari i altres
històries. Barcelona : Editorial El Cercle de Viena, 13-37.
Si voleu llegir el conte complet. CLIQUEU-HI.
Josep Mª Serarols (2010). La Fraise du Périgord au marché de Sarlat-la-Canéda |
Productes del Périgord
Página oficial del turismo francés: Dordogne-Périgord
Tòfona negra: La truffe, perle noire du Périgord
Canard a foigras: Association Foie Gras
du Périgord
Les nous: Noix du
Périgord
Les maduixes: Site Fraise du Périgord
Formatges: Cabécou du Périgord
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada